گزارش سالانه سرکوب رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران در ایران؛ سال ۲۰۲۴

سال ۲۰۲۴ میلادی، سالی پر از رویدادهای چالش‌برانگیز و...

بررسی شاخص‌های آزادی مطبوعات در ۱۰۰ روز نخست ریاست جمهوری مسعود پزشکیان

این گزارش، پژوهشی درباره وضعیت شاخص‌های آزادی مطبوعات در...

گزارش ماه سپتامبر ۲۰۲۴؛ حکومت نظامی در مطبوعات

سپتامبر ۲۰۲۴ (۱۱شهریور۱۴۰۳- ۹مهر۱۴۰۳)، ماهی دشوار برای روزنامه‌نگاران و...

هیات منصفه، متهمان تلاش برای ترور مسیح علی‌نژاد را مجرم شناخت

اعضای هیات منصفه دادگاهی در نیویورک، رفعت امیروف و پولاد عمروف، متهمان پرونده تلاش برای ترور مسیح علی‌نژاد، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی ایرانی-آمریکایی را مجرم شناختند.

به گزارش نیویورک تایمز، در پایان دومین هفته از آغاز دادرسی پرونده تلاش دو مرد برای قتل مسیح علی‌نژاد، اعضای هیات منصفه این افراد را مجرم شناختند. به گفته دادستان‌های این پرونده، رفعت امیروف و پولاد عمروف، سرکردگان یک گروه تبهکار روسی هستند که از سوی جمهوری اسلامی ایران برای ترور مسیح علی‌نژاد اجیر شده بودند. حکم نهایی این پرونده در سپتامبر سال جاری اعلام خواهد شد.

این اولین بار نیست که یک خبرنگار مخالف جمهوری اسلامی در خارج از ایران مورد تهدید، تلاش برای قتل و یا حمله قرار می‌گیرد. در رویدادهای متعددی خبرنگاران ایرانی هدف تهدید، طرح ترور و حمله با چاقو بوده‌اند. پیش‌تر کمیته مستقل حقیقت‌یاب شورای حقوق بشر سازمان ملل، در بند ۸۴ از گزارش اولیه خود با اشاره به گسترش ابعاد سرکوب رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران به خارج از ایران، تایید کرده بود، جمهوری اسلامی «روزنامه‌نگاران و سایر کارمندان شاغل در رسانه‌های خارج از کشور، از جمله کسانی که در بی‌بی‌سی فارسی، تلویزیون ایران اینترنشنال، صدای آمریکا، ایران‌وایر و دویچه وله کار می‌کنند را مورد آزار، تهدید و ارعاب قرار داده است».

دفاع از جریان آزاد اطلاعات (DeFFI)، هر گونه اعمال خشونت فیزیکی و روانی علیه روزنامه‌نگاران را حمله به آزادی بیان و نقض حق دسترسی آزاد شهروندان به اطلاعات می‌داند. این سازمان با ابراز نگرانی شدید نسبت به تکرار تهدیدات علیه مسیح علی‌نژاد و سایر روزنامه‌نگاران ایرانی، از نهادهای مدافع آزادی بیان و دولت‌‌هایی که این تهدیدات در کشورهای آنها علیه روزنامه‌نگاران ایرانی انجام می‌شود، درخواست می‌کند، مشابه آنچه در پرونده مسیح علی‌نژاد در آمریکا رخ داد، با پیگیری تهدیدها، ابعاد این پرونده‌ها را بدون ملاحظات سیاسی برای افکار عمومی روشن کنند و سیاست‌های خود در قبال حکومت‌های تهدیدکننده آزادی مطبوعات تغییر دهند.