گزارش سالانه سرکوب رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران در ایران؛ سال ۲۰۲۴

سال ۲۰۲۴ میلادی، سالی پر از رویدادهای چالش‌برانگیز و...

بررسی شاخص‌های آزادی مطبوعات در ۱۰۰ روز نخست ریاست جمهوری مسعود پزشکیان

این گزارش، پژوهشی درباره وضعیت شاخص‌های آزادی مطبوعات در...

گزارش ماه سپتامبر ۲۰۲۴؛ حکومت نظامی در مطبوعات

سپتامبر ۲۰۲۴ (۱۱شهریور۱۴۰۳- ۹مهر۱۴۰۳)، ماهی دشوار برای روزنامه‌نگاران و...

شکایت مجدد دبیر هیات دولت مسعود پزشکیان از هیرش سعیدیان

سیدکامل تقوی‌نژاد، دبیر هیئت دولت، برای دومین‌بار پس از آغاز دوران ریاست جمهوری مسعود پزشکیان، از هیرش سعیدیان، روزنامه‌نگار اقتصادی، شکایت کرد. 

هیرش سعیدیان با انتشار تصویر ابلاغیه ارسال شده برای این روزنامه‌نگار، در صفحه کاربری‌ خود در ایکس از ثبت دومین شکایت سیدکامل تقوی‌نژاد، دبیر هیئت دولت پزشکیان، از او خبر داد. آقای سعیدیان در واکنش به این این شکایت، خطاب به سیدکامل تقوی‌نژاد نوشت: «ظاهراً می‌خواهند انتقام وزیر نشدنشان را از ما بگیرند، در حالی که پرونده ۴۷۰۰ میلیارد تومانی ایشان ( دوره مدیریت بانک سپه) در سیستم قضایی وجود دارد.»

در ابلاغیه ارسال شده برای هیرش سعیدیان، اتهام منتسب‌شده به این روزنامه‌نگار «توهین به اشخاص عادی، نشر اکاذیب و افترا و توهین به مقامات و مامورین» عنوان شده است.

مهرماه سال جاری (اکتبر۲۰۲۴) نیز شعبه ۷ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، هیرش سعیدیان با اتهام «نشر اکاذیب رایانه‌ای» موضوع شکایت سیدکامل تقوی‌نژاد احضار کرده بود.

دومین شکایت دبیر هیات دولت مسعود پزشکیان در شرایطی علیه هیرش سعیدیان ثبت شده است که که پیش‌تر معاون اول رئیس جمهور ایران شکایت از رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران بدون «تایید و بررسی کارگروه اطلاع‌رسانی دولت» را ممنوع اعلام کرده بود است. پیش از آن نیز مسعود پزشکیان در دومین هفته از آغاز ریاست خود بر قوه مجریه ایران، همزمان با روز خبرنگار با درخواست انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران مبنی بر «پس گرفتن شکایات نهادهای دولتی از اهالی رسانه‌ها» موافقت کرده بود.
با این وجود، بر پایه گزارش تحقیقی سازمان دفاع از جریان آزاد اطلاعات (DeFFI)، در ۱۰۰ روز نخست ریاست جمهوری مسعود پزشکیان، مقام‌ها، نهادها و شرکت‌های دولتی، در کنار عدم بازپس‌گیری بسیاری از شکایت‌های خود از روزنامه‌نگاران و رسانه‌ها، شکایت‌های جدیدی را نیز علیه اهالی رسانه ثبت کردند. طی این مدت، دست‌کم ۳۸ پرونده قضایی جدید علیه رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران تشکیل شد که شاکی بیش از ۵۰ درصد (۲۰ مورد) از این پرونده‌ها نهادها و مقام‌های دولتی بودند.