گزارش ماه سپتامبر ۲۰۲۴؛ حکومت نظامی در مطبوعات

سپتامبر ۲۰۲۴ (۱۱شهریور۱۴۰۳- ۹مهر۱۴۰۳)، ماهی دشوار برای روزنامه‌نگاران و...

آگوست ۲۰۲۴؛ گزارش ماهانه سرکوب رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران در ایران

در ماه آگوست سال ۲۰۲۴ (۱۱مرداد۱۴۰۳- ۱۰شهریور۱۴۰۳)، روزنامه‌نگاران و...

جولای ۲۰۲۴؛ گزارش ماهانه سرکوب رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران در ایران

گزارش سرکوب رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران در ماه جولای ۲۰۲۴،...

گزارش شش ماهه سرکوب رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران در ایران؛ سال ۲۰۲۴

گزارش سرکوب رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران در شش ماهه اول...

زینب رحیمی، خبرنگار، به جزای نقدی محکوم شد

حکم زینب رحیمی که به‌دلیل انتشار توییتی درباره جان‌باختن آرمیتا گراوند، به شش میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده بود، به این خبرنگار حوزه محیط زیست ابلاغ شد. این حکم به مدت یک سال تعلیق شده است.

زینب رحیمی با انتشار توییتی در صفحه کاربری‌اش با اعلام این خبر نوشت: در آذرماه ۱۴۰۲ به دلیل نوشتن درباره آرمیتا گراوند با اتهام نشر اکاذیب به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شدم. دادگاه کیفری دو تهران اسفند۱۴۰۲ حکم شش میلیون تومان جریمه نقدی را برای من صادر کرد. بعد از اعتراض به این رای، حکم پرداخت جریمه نقدی را به‌مدت یک سال تعلیق کردند. همین هفته حکم به من ابلاغ شد.»

زینب رحیمی پس از رویداد پرابهام جان‌باختن آرمیتا گراوند در متروی تهران، با انتشار توییتی نوشته بود: «آرمیتا گراوند به خاک سپرده شد. چه اتفاقی برای او افتاد؟ همان که همه می‌دانیم.» این خبرنگار حوزه محیط زیست، توییت خود را به همراه هشتگ «مهسا امینی» منتشر کرده بود.

آرمیتا گراوند، دانش‌آموز ساکن تهران بود که روز یک اکتبر۲۰۲۳ (۹مهر۱۴۰۲)، در پی حادثه‌ای در متروی این شهر ابتدا به کما رفت و ۲۸ روز بعد رسانه‌های جمهوری اسلامی از «درگذشت» او خبر دادند. رسانه‌ها و مقام‌های جمهوری اسلامی در حالی عامل جان‌باختن آرمیتا گراوند را «برخورد سر به سکوی مترو در پی افت فشار خون» معرفی کردند که شماری از رسانه‌ها مانند گاردین، رادیو فردا و ایران‌وایر به نقل از شاهدان عینی عامل برخورد سر آرمیتا گراوند به سکوی مترو را درگیری فیزیکی یک مامور «حجاب‌بان» با این کودک به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری عنوان کردند.