دادگاه تجدید نظر استان تهران، دینا قالیباف، روزنامهنگار و فعال حقوق زنان، را به دو سال زندان و ۱۵ میلیون تومان جزای نقدی محکوم کرد. این حکم به مدت پنج سال تعلیق شده است.
بر پایه گزارش رسیده به دفاع از جریان آزاد اطلاعات (DeFFI)، دادگاه تجدید نظر استان تهران با تایید حکم صادر شده در دادگاه بدوی علیه دینا قالیباف، این روزنامهنگار را به اتهام «نشر اکاذیب با هدف تشویش اذهان عمومی» موضوع ماده ۷۴۶ قانون مجازات اسلامی به دو سال زندان و ۱۵ میلیون تومان جزای نقدی محکوم کرد. دادگاه حکم صادرشده علیه دینا قالیباف را به مدت پنج سال تعلیق کرده است.
دینا قالیباف، روزنامهنگار ساکن تهران و دانشجوی تعلیق شده از تحصیل در دانشگاه بهشتی است. او روز سهشنبه ۲۸فرودین۱۴۰۳ (۱۶ آوریل۲۰۲۴)، یک روز پس از روایت ضربوجرح و تعرض جنسی به او توسط ماموران گشت ارشاد در مترو، در خانهاش در تهران بازداشت شد. این روزنامهنگار هنگام بازداشت مورد ضربوجرح ماموران قرار گرفت و پس از بازداشت ابتدا به بازداشتگاه آگاهی شاپور تهران و سپس به زندان اوین منتقل شد. دینا قالیباف نهایتا ظهر روز سهشنبه ۱۱ اردیبهشت (۳۰آوریل)، با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد.
پس از حضور دینا قالیباف در زندان اوین، نرگس محمدی، برنده جایزه نوبل صلح و زندانی سیاسی محبوس در این زندان، با انتشار فایلی صوتی گفت: «ساعتی پیش، دینا قالیباف را با تنی کبود و روایت تعرض جنسی وارد بند زنان زندان اوین کردند». «تعرض جنسی» عینا تعبیری بود که دینا قالیباف نیز یک روز پیش از بازداشت، در صفحه ایکس خود از برخورد گشت ارشاد با او روایت کرده بود.
در پی انتشار این فایل صوتی، قوه قضاییه علیه نرگس محمدی اقدام به تشکیل پروندهای جدید کرد. مدتی بعد شعبه ٢٩ دادگاه انقلاب تهران، نرگس محمدی را به اتهام «تبلیغ علیه نظام» موضوع ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی، به یک سال حبس محکوم کرد؛ حکمی که از مصادیق آن انتشار فایل صوتی درباره تعرض جنسی به دینا قالیباف، نامه این برنده جایزه نوبل صلح درباره تحریم انتخابات مجلس شورای اسلامی و نامه او به پارلمانهای سوئد و نروژ اعلام شد.