آگوست ۲۰۲۴؛ گزارش ماهانه سرکوب رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران در ایران

در ماه آگوست سال ۲۰۲۴ (۱۱مرداد۱۴۰۳- ۱۰شهریور۱۴۰۳)، روزنامه‌نگاران و...

جولای ۲۰۲۴؛ گزارش ماهانه سرکوب رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران در ایران

گزارش سرکوب رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران در ماه جولای ۲۰۲۴،...

گزارش شش ماهه سرکوب رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران در ایران؛ سال ۲۰۲۴

گزارش سرکوب رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران در شش ماهه اول...

ژوئن ۲۰۲۴؛ گزارش ماهانه سرکوب رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران در ایران

گزارش سرکوب رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران در ایران در ماه...

تداوم پلمب استودیوی فردای اقتصاد ۴۵ روزه شد

به‌رغم گذشت یک‌ونیم ماه از پلمب استودیوی فردای اقتصاد، کماکان پلیس امنیت اقتصادی تهران از فک پلمب استودیوی این رسانه تصویری امتناع می‌کند. این اقدام پلیس امنیت اقتصادی تردیدها را درباره‌ تکرار برخوردهای فراقانونی با این رسانه افزایش داده است.

به گفته یک منبع مطلع، به‌رغم پیگیری‌های انجام شده از سوی مدیران فردای اقتصاد و گروه مالی کیان به‌عنوان صاحب امتیاز این رسانه، کماکان استودیوی فردای اقتصاد پلمب است. به گفته منبعی که با دفای گفت‌وگو کرده است: «هرچند دفتر فردای اقتصاد و تحریریه آن پلمب نشده و دسترسی روزنامه‌نگاران این رسانه به شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت فردای اقتصاد وجود دارد؛ اما پلمب استودیوی یک رسانه تصویری در عمل تفاوتی با توقیف آن ندارد. به همین دلیل فعالیت‌های فردای اقتصاد تا زمان مشخص شدن وضعیت استودیو متوقف شده است.»

نیروهای پلیس امنیت اقتصادی تهران روز ۷تیر۱۴۰۳ (۲۷ژوئن۲۰۲۴)، با مراجعه به دفتر فردای اقتصاد، استودیوی این رسانه تصویری را پلمب کردند. ماموران در جریان پلمب این استودیو حکمی مبهم را به مسئولان رسانه فردای اقتصاد و مدیران گروه مالی کیان نشان دادند که در آن علت این برخورد قضایی استفاده از تجهیزاتی در این استودیو معرفی شد که از مبادی رسمی وارد کشور نشده است.

ماه گذشته استودیوی این رسانه‌ی تصویری در شرایطی به اتهام استفاده از تجهیزات «قاچاق» پلمب شد که این استودیو و تجهیزات آن بهمن‌ماه سال گذشته، همزمان با توقیف فردای اقتصاد به‌مدت ۲۰ روز پلمب شد، همه ابزارهای فنی آن مورد بازرسی قرار گرفت و بخشی از تجهیزات آن ضبط شد. پلمب دوباره استودیوی فردای اقتصاد، چهار ماه پس از رویداد اول، آن‌هم به اتهام عدم پرداخت مالیات تجهیزاتی که توسط یک «پیمانکار خریداری و نصب شده» و پیش‌تر مورد بازرسی قرار گرفته، تردیدها را درباره‌ تکرار برخوردهای فراقانونی با این رسانه افزایش داده است.

منبعی که با دفای گفت‌وگو کرده است، گفت، ماموران پلیس امنیت اقتصادی در پاسخ به سوالی پیرامون ارتباط پلمب استودیو فردای اقتصاد با پرونده توقیف این رسانه در بهمن‌ماه سال گذشته، این ارتباط را انکار کردند و توضیح بیشتری ارائه ندادند.

روز ۱۶بهمن۱۴۰۲ (۵فوریه۲۰۲۴) در رویدادی بی‌سابقه، ماموران پلیس امنیت اقتصادی تهران با ورود به تحریریه فردای اقتصاد، اقدام به محبوس کردن تمامی اعضای تحریریه این رسانه در ساختمان کیان در میدان آرژانتین تهران کردند. پس از تجمع خانواده‌های روزنامه‌نگاران فردای اقتصاد مقابل ساختمان کیان و رسانه‌ای شدن این رویداد، به مرور شماری از بازداشت‌شدگان آزاد شدند.

از روزنامه‌نگارانی که کماکان در تحریریه فردای اقتصاد محبوس بودند، علی میرزاخانی، سردبیر این رسانه، روز ۸فوریه (۱۹بهمن) آزاد شد و بهزاد بهمن‌نژاد، قائم‌مقام سردبیر فردای اقتصاد، علی تسنیمی، گوینده رادیو فردای اقتصاد، نیکان خبازی، مدیر استودیو و مهرداد عسگری، ویدئو ژورنالیست‌ این رسانه، روز ۹فوریه (۲۰بهمن) از تحریریه رسانه فردای اقتصاد به بازداشتگاه آگاهی شاپور تهران منتقل شدند.

بهزاد بهمن‌نژاد و مهرداد عسگری پس از ۱۰ روز بازداشت موقت، روز پنج‌شنبه ۱۵فوریه (۲۶بهمن)، از بازداشتگاه آزاد شدند. فردای اقتصاد روز شنبه ۲۴فوریه (۵اسفند)، در بیستمین روز توقیف، فعالیت خود را از سر گرفت و نیکان خبازی روز دوشنبه ۴مارس (۱۴ اسفند) پس از نزدیک به یک ماه بازداشت آزاد شد. با این وجود، علی تسنیمی به‌عنوان آخرین عضو بازداشتی فردای اقتصاد، بیش از دو ماه را در بازداشت سپری کرد.