در ادامه برخوردهای امنیتی و قضایی با روزنامهنگاران و رسانهها که پس از آغاز کارزار انتخابات ریاست جمهوری در ایران شروع شده است، کمیته رصد و پایش تخلفات انتخاباتی رسانهها اعلام کرد به هفت رسانه «تذکر» خواهد داد. این کمیته پیشتر نیز در دو نوبت مجموعا به ۱۰ رسانه دیگر «تذکر» داده بود.
به گزارش روابط عمومی معاونت امور رسانهای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بر اساس تصمیم کمیته رصد و پایش تخلفات انتخاباتی رسانهها که جلسه آن روز چهارشنبه ۶تیر۱۴۰۳ (۲۶ژوئن۲۰۲۴) در اداره کل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، سه روزنامه، دو خبرگزاری و دو پایگاه خبری «تذکر» خواهند گرفت.
کمیته رصد و پایش تخلفات انتخاباتی رسانهها، «حمایت جانبدارانه برخی رسانهها از برخی نامزدها (موضوع ماده ۶۸ قانون انتخابات ریاست جمهوری)، انتشار محتوای مشتمل بر توهین و افترا، تخریب نامزدها، دامن زدن به شایعات و انتشار برخی مطالب خلاف واقع و همچنین انتشار نتایج نظرسازی و نظرسنجیهای کاذب در خصوص انتخابات و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری» را مصادیق تخلفات این هفت رسانه معرفی کرده است. روابط عمومی معاونت امور رسانهای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این خبر نام این هفت رسانه را منتشر نکرده است.
کمیته رصد و پایش تخلفات انتخاباتی رسانهها روز ۲۷خرداد۱۴۰۳ (۱۶ژوئن۲۰۲۴) نیز تصمیم به «تذکر» به دو روزنامه سراسری و چهار پایگاه خبری گرفته بود. این کمیته در تصمیمی مشابه، روز یکشنبه ۳تیر۱۴۰۳ (۲۳ژوئن۲۰۲۴) نیز اعلام کرد که به سه روزنامه و سه پایگاه خبری «تذکر» خواهند داد.
به نظر میرسد، معنای حقوقی تذکر به رسانهها و روزنامهها، تهدید به تشکیل پرونده قضایی باشد. روز ۱۷خرداد۱۴۰۳ (۶ژوئن۲۰۲۴) نیز هیات نظارت بر مطبوعات ایران با انتشار دستورالعملی انتخاباتی که برخی مفاد آن مصداق محدود کردن حق آزادی بیان و اختلال در اطلاعرسانی مستقل است، روزنامهنگاران و فعالان رسانهای ایرانی را به اجرای حکم غیر انسانی شلاق و رسانهها را به تعطیلی و برخوردهای قضایی تهدید کرده بود.